Første visning på Salaam Filmfestival

Torsdag d. 8. september havde vi første visning på Salaam Filmfestival dette skoleår. Visningen fandt sted i Kino Ros Torv, i Roskilde, med visning af dokumentarfilmen ‘Oleg og Krigen’ samt oplæg fra vores dygtige oplægsholder Ayaz Shah. Visningen var samtidig min første, som praktikant hos Salaam Film og Dialog. Læs med her, for at høre lidt om mine oplevelser med dagen.

Efter en hyggelig togtur fra København, ankom Ayaz og jeg til Kino Ros Torv, hvor vi blev taget god imod af biografens ejer, Poul Hübertz. Som hyppig biografgænger er der noget særligt over at få lov til at komme ind i en tom og lukket biograf, som i en stilhed før stormen, kun venter på at tage imod dagens forventningsfulde gæster. Der gik dog heller ikke ret lang tid, før jeg bag biografdørene kunne ane små glade og spændte ansigter samt høre deres trippen for at få lov til at komme ind.

Da alle havde sat sig til rette i salen, præsenterede Ayaz sig selv, Salaam, dagens program og hvilke særlige ting i filmen, som børnene skulle lægge mærke til. Det var allerede her tydeligt at mærke, hvordan Ayazs tilstedeværelse vakte en særlig interesse blandt både børn og voksne. Under filmen var det særligt de barske scener, der fik reaktioner fra eleverne, med ord som “av” og “uhh”, når der enten skete Oleg noget eller da Oleg i en scene, skød en frø. Det var ret hyggeligt at sidde og lytte til deres fine og umiddelbare reaktioner.

Efter filmen deltog eleverne aktivt i dialogen omkring de spørgsmål, som Ayaz havde stillet dem før filmen. Herudover stillede de også spørgsmål til ting i filmen, der havde undret dem, hvilket skabte en god dialog i salen. Eleverne lyttede også meget interesserede til Ayazs personlige fortællinger og var gode til at stille opklarende spørgsmål til hans fortællinger, samt at reflektere over, hvordan deres eget liv adskilte sig markant fra Olegs.

Sidst havde Ayaz og jeg fornøjelsen af at tale med skolernes lærere, som blandt andet sagde følgende:

“Fantastisk godt og aktuelt arrangement. Det passede også ganske godt at arrangementet ikke varede længere, da vores elever går i specialklasser, og de ikke kan koncentrere sig længere tid af gangen. Derfor var dette format helt perfekt til vores børn.”

Lærer

“Meget spændende film! Meget at tage fat på efterfølgende. Filmen gik lige i hjertet og passede godt ind i vores igangværende undervisningsforløb. Herudover var oplægget meget personligt og inspirerende.”

Lærer

Så alt i alt var dagen en succes – og jeg glæder mig til i løbet af de næste par måneder at få lov til at få endnu flere lignende oplevelser ifm. filmfestivalen.

// Maja Østerhaab Andersen, praktikant Salaam Film og Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned