Åbning af Salaam Filmfestival 2022

Helle Toft Jensen med Salaam Filmprisen. Foto Nicolai Perjesi

Torsdag d. 25. august afholdte Salaam Film og Dialog traditionen tro den årlige åbningsfest af Salaam Filmfestival i Vester Vov Vov, i København. Inden åbningen havde vi travlt med at finde sponsorer, der havde lyst til at sponsorere snacks og drikkevarer til åbningen, og herefter med at skulle ud og hente det sponsorerede rundt omkring København. Vi var begge meget begejstrede for den modtagelse, som vi fik hos de søde virksomheder, der havde sponsoreret snacks og drikkevarer til åbningen, hvilket var med til at gøre tiden op til åbningen til en god og hyggelig oplevelse. På dagen gik tiden primært med at gøre klar til eventet, med opstilling og andre praktiske gøremål. Dog var der heldigvis stadig tid til at nyde det gode vejr i godt selskab med vores søde kollegaer på Salaam.

Åbningen blev indledt med en præsentation af henholdsvis Salaam Filmfestival og Salaam Skole. Her lyttede vores gæster interesserede med, hvor blandt andet vores nye projekt på Salaam Skole med workshoppen “Køn, seksualitet og rettigheder” blev præsenteret.

Herefter blev Salaam Prisen 2022 uddelt. Salaam Prisen gik i år til instruktør Helle Toft Jensen for hendes smukke og rørende dokumentarfilm “Fremmede i Karl Oves Paradis”. Filmen samt Helle Toft Jensens oplæg i forbindelse hermed, var et af de indslag, som gjorde det største indtryk på os begge til åbningen. Udover at emnet er meget aktuelt og vigtigt, så blev vi begge meget rørte over filmen samt de skæbner filmen skildrede.

I kan læse mere filmen samt om motivationen for Salaam Prisen 2022 her.

Efter prisuddelingen blev “Fremmede i Karl Oves Paradis” vist, hvorefter Helle svarede på relevante og aktuelle spørgsmål fra salen. Det var tydeligt at mærke på de tilhørendes spørgsmål at filmen havde rørt dem dybt, og ville blive ved med at være i deres bevidsthed, også efter eventet. Sådan havde vi det i hvert fald selv. Herudover blev der også sendt en stor portion velfortjent ros i retning af Helle og hele holdet bag filmen, der alle kom på scenen til klapsalve fra salen. Herefter var vi så heldige at få besøg af Mehrdad Zamani, som spillede på santur og sang. Ingen af os kendte før til instrumentet, men blev begge betaget af dets smukke lyde og melodier. Mehrdads indslag gav en rar og afslappet stemning, som passede godt efter en filmvisning med tunge og eftertænksomme emner. Mehrdad havde også et par rumi-historier med i baglommen, som vandt både smil og grin fra gæsterne salen.

Efter programmet i salen havde vi gjort klar med de sponsorerede snacks og drikkevarer ude foran solen, hvilket vores gæster glædeligt tog for sig af. Også herude var stemningen hyggelig og afslappet. Alt i alt oplevede vi åbningen af Salaam Filmfestival som en succes, som vi er taknemmelige for at have fået lov til at opleve.

Alle fotos: Nicolai Perjesi

// Nicolai Børninck og Maja Østerhaab Andersen, praktikanter hos Salaam Film og Dialog.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned